Welkom op de website van The Black Scorpions..


The Black Scorpions is in juni 2002 door een aantal ouders van E-rolstoelhockey spelende jongeren opgericht.


Wij hebben op dit moment 14 spelende leden, in de leeftijd van 15 tot 28 jaar, veelal (oud) leerlingen van Adelante in Houthem. Alle spelers zijn rolstoelafhankelijk, dat wil zeggen dat zij zich uitsluitend voortbewegen met behulp van een handbewogen of een elektrische rolstoel. E-Hockey wordt gespeeld vanuit een elektrische rolstoel. Deze rolstoelafhankelijkheid wordt veroorzaakt door een ziekte (vaak een spierziekte) waardoor het voor de spelers onmogelijk wordt, zich op eigen kracht, voort te bewegen.


De elektrische rolstoelhockeysport is de enige vorm van sport die deze spelers in team- en competitie verband kunnen beoefenen. Het eerste team speelt in de overgangsklasse van de KNHB en het tweede team speelt in de derde klasse van Regio Zuid. Beide teams trainen wekelijks bij Sportlandgoed De Haamen in Beek.


Het bestuur van de vereniging wordt gevormd door familieleden van spelers en een speler. Middels actieve fondswerving is het bestuur erin geslaagd middelen te verwerven die de aanschaf van een aantal elektrische sportrolstoelen mogelijk hebben gemaakt. Mede door deze sportrolstoelen zijn de spelers in staat op een gelijkwaardig niveau tegen andere teams te spelen. Tegenwoordig zijn sportrolstoelen een must in deze sport!